• home
 • kontakt

Crveni križ

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Marofu

GDCK Novi Marof i Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin proveli su i posljednju akciju dobrovoljnog davanja krvi u 2018. godini. Akcija je održana u utorak 13. studenog 2018. u Osnovnoj školi Novi Marof u vremenu od 8.30 do 12.30 sati. Akciji je pristupilo 60 osoba, a prikupljeno je 56 doza krvi. Krv je darovalo 30 muškaraca i 26 žena, a 4 su osoba odbijene zbog manjih zdravstvenih tegoba (nizak hemoglobin i krvni tlak). Ukupno su 3 osobe prvi puta darovale krv, 2 muškarca i 1 žena.


GDCK Novi Marof zahvaljuje učenicama Srednje škole Novi Marof i ujedno i volonterkama Crvenog križa na pomoći u provedbi akcije.


Akcija dobrovoljnog davanja krvi
Završena 46. akcija “SOLIDARNOST NA DJELU 2018.“

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u suradnji s osnovnim i srednjim školama, volonterima i članovima Crvenog križa u periodu od 11. do 31. listopada 2018. uspješno je provelo još jednu, 46. po redu humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu 2018.“ Cilj akcije bilo je prikupljanje novčanih sredstava u svrhu poboljšavanja uvjeta života, stanovanja, školovanja osoba u socijalnoj potrebi.


Akcija je provedena na području 6 jedinica lokalne samouprave (gradovi Novi Marof i Varaždinske Toplice, općine Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica, Visoko) i 84 sabirna mjesta. U akciji je sudjelovao 261 volonter, većinom mladi u dobi od 14 do 18 godina, učenici osnovnih škola (Novi Marof, Podrute, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Svibovec, Breznički Hum, Bisag, Visoko) i Srednje škole Novi Marof, pod vodstvom svojih učitelja i stručnih suradnika.


Na dan 31. listopada 2018. na žiro računu akcije prikupljeno je 44.550,65 kuna. Prikupljena novčana sredstva sukladno rasporedit će se školama sudionicima akcije za troškova školovanja (školska kuhinja, izlet, didaktička pomagala) učenika slabijeg imovinskog statusa, s invaliditetom i poteškoćama u učenju, u fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa te GDCK Novi Marof za troškove provedbe humanitarne akcije i nabavu humanitarne pomoći korisnicima GDCK Novi Marof (paketi hrane i higijenskih potrepština, poboljšanje uvjeta stanovanja i sl.)


GDCK Novi Marof se zahvaljuje svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji akcije Solidarnost na djelu, svojim volonterima na njihovom trudu, marljivosti i zalaganju, njihovim voditeljima i ravnateljima škola na suradnji u zajedničkom radu na poticanju mladih na volontiranje i pomaganje drugima, te građanima na iskazanom povjerenju i pruženoj podršci.

Obilježen Tjedan borbe protiv TBC-a, 14. - 21. rujna

Svake godine zajedničkom akcijom Hrvatskog Crvenog križa obilježava se Tjedan borbe protiv tuberkuloze od 14. do 21. rujna, čime se želi ukazati na važnost sprečavanja, ranog otkrivanja i pravilnog liječenja tuberkuloze.


Tuberkuloza je zarazna bolest koja prvenstveno zahvaća pluća, ali može zahvatiti i neke druge organe, pa tada govorimo o izvanplućnoj tuberkulozi. Od tuberkuloze može oboljeti svatko, no češće se razvija kao bolest nekih skupina ljudi ( beskućnici, zatvorenici, raseljene osobe, alkoholičari) zbog neishranjenosti i loših higijenskih uvjeta života. Izvor zaraze je bolestan čovjek u čijem se iskašljaju nalaze bacili tuberkuloze koji se šire kapljičnim putem kao obična prehlada. Svaka neliječena osoba oboljela od tuberkuloze može zaraziti od 10 do 15 osoba godišnje, a barem jedna od njih će oboljeti.


Bolest se otkriva pojavom općih simptoma koji traju dulje od tri tjedna: kašalj, gubitak tjelesne mase, povišena temperatura, umor. To je izlječiva bolest ako se otkrije na vrijeme, liječenje započinje u bolnici u trajanju od dva mjeseca, te kod kuće još četiri mjeseca. Najbolja primarna prevencija protiv tuberkuloze je cijepljenje. Prema podacima Hrvatskog zdravstveno-statističkog ljetopisa za 2017. godinu broj osoba oboljelih od tuberkuloze iznosi 9 na 100 000 stanovnika (ukupno 371 osoba). Svake godine od tuberkuloze umire 1.7 milijuna ljudi, najviše u zemljama istočne Europe, jugoistočne Azije i Afrike.


Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u sklopu obilježavanja Tjedna borbe protiv tuberkuloze posjetilo je Službu za plućne bolesti TBC Klenovnik i doniralo potrepštine (majice, čarape i ručnike) za bolesnike, a u cilju informiranja lokalne zajednice volonteri GDCK Novi Marof dijelili su u Varaždinskim Toplicama letke i brošure o tuberkulozi.

Prva pomoć za najmlađe - provedene edukativne radionice

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći provodilo je edukativnu radionicu „Prva pomoć, prava pomoć“ namijenjenu djeci u dobi od 4-6 godina s ciljem promoviranja važnosti prve pomoći, osvještavanja i poticanja na učenje prve pomoći već od najmlađe dobi i razvijanja osjećaja humanosti i solidarnosti u zajednici.


S obzirom da je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći stavila naglasak na prvu pomoć u slučaju prometne nesreće djeca su kroz radionicu usvojila znanja o sigurnosti u prometu, izbjegavanju opasnih situacija i mogućih ozljeda, upoznali su se sa sadržajem torbice prve pomoći i naučili osnovne korake u pružanju prve pomoći kod lakših ozljeda.


U radionici je sudjelovalo 150 djece, polaznika 4 dječja vrtića s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof (Novi Marof i Bambi iz Novog Marofa, Leptirić Ljubešćica, Tratinčica Varaždinske Toplice) te igraonica Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof i Društva Naša djeca Novi Marof.

Svjetski dan prve pomoći - 8. rujna 2018.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine druge subote u rujnu s ciljem podizanja svijesti o važnosti usvajanja znanja i vještina pružanja prve pomoći i promoviranja tečajeva prve pomoći kako bi se spasili životi i spriječile ozljede u svakodnevnom životu i izvanrednim situacijama. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći (8. rujna) je prva pomoć u slučaju prometnih nesreća koje godišnje oduzmu 1,25 milijuna života, 1,34 milijuna ozlijeđenih i vodeći su uzrok smrti među mladima u dobi između 15 i 29 godina.


Činjenica je da smo svi mi sudionici u cestovnom prometu (vozači, putnici, pješaci). U prosjeku je potrebno manje od 4 minute da blokirani dišni put postane fatalan, a prosječno vrijeme za dolazak medicinskih timova je 10 minuta. Ukoliko prva pomoć nije osigurana pravovremeno, veliki broj teško ozlijeđenih osoba neće preživjeti prometnu nesreću, stoga pravovremena i pravilna primjena postupaka pružanja prve pomoći do dolaska hitne pomoći čini razliku između života i smrti. Obuka iz prve pomoći i rano prepoznavanje ozljeda prve su karike u lancu preživljavanja, a kvaliteta prvog odgovora snažno ovisi o odgovarajućem osposobljavanju.


Prvu pomoć pruža osoba koja se zatekne na mjestu nesreće, a to možete biti upravo Vi! O Vašem poznavanju prve pomoći ovisi daljnji tijek spašavanja, stoga učite i redovito obnavljajte znanje i vještine prve pomoći. Društva Crvenog križa diljem svijeta glavni su nositelj edukacije stanovništva iz prve pomoći. Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof će povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći provesti edukativne radionice iz prve pomoći na djecu, a u subotu 8. rujna u maloj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin u Novom Marofu s početkom u 9.00 sati edukaciju „Osnovni postupci oživljavanja uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora“.


Za više informacija o edukacijama i tečajevima prve pomoći slobodno kontaktirajte GDCK Novi Marof na broj telefona 611 401 ili pošaljite upit na e-mail: crveni.kriz-novi.marof@vz.t-com.hrAkcije DDK u ljetu

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin tijekom srpnja organizira dvije ljetne akcije dobrovoljnog davanja krvi u Novom Marofu. Akcije će se održati u prostoru Osnovne škole Novi Marof u sljedećim terminima:

 • 17. srpanj 2018. (utorak), od 8,00 – 12,00 sati
 • 24. srpanj 2018. (utorak), od 8,00 – 12,00 sati

GDCK Novi Marof organizirati će i akciju dobrovoljnog davanja krvi u Varaždinskim Toplicama, a održati će se 18. rujna 2018. u Hotelu Minerva. GDCK Novi Marof poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to žele postati (18-65 godina) da se odazovu na akciju DDK (ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu DDK).


Informacije vezano za akcije dobrovoljnog davanja krvi možete saznati u GDCK Novi Marof na adresi Kralja Tomislava 16, pozivom na broj 042 611 401 ili na Facebook stranici Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof.Obilježen Tjedan Crvenog križa i 140 godina Hrvatskog Crvenog križa

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof uspješno je završilo s aktivnostima obilježavanja Tjedna Crvenog križa (8.-15.5.) i 140 godina postojanja Crvenog križa na tlu Republike Hrvatske. Obilježavanje Tjedna Crvenog križa započel je predavanjem o Pokretu Crvenog križa za učenike Srednje škole Novi Marof i Osnovne škole Novi Marof održanom 8. svibnja 2018. na Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Predavanje je održano u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin, a prisustvovalo mu je 150-ak učenika i njihovih učitelja.


Pokret Crvenog križa i ideju humanosti približen je i najmlađima kroz već poznatu i dobro prihvaćenu edukativnu radionicu „ Upoznaj Crveni križ“ u kojoj je sudjelovalo 154 djece u dobi od 2.-6. godine života iz 4 dječja vrtića (Novi Marof i Bambi iz Novog Marofa, Leptirić Ljubešćica i Tratinčica Varaždinske Toplice) te polaznici igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Novi Marof i Društva Naša djeca Novi Marof. Cilj obilježavanja Tjedna Crvenog križa bio je informirati i educirati lokalnu zajednicu s naglaskom na mlade o Pokretu Crvenog križa, ali i potaknuti na humano djelovanje kroz konkretnu aktivnost, prikupljanje prehrambenih namirnica za potrebite u koju su se uključili Osnovna škola Novi Marof (i područne škole), Srednja škola Novi Marof te dječji vrtići Novi Marof i Bambi iz Novog Marofa.


Zahvaljujući suradnji djelatnika, želji djece i mladih da pomognu te podršci njihovih roditelja prikupljeno je 629 kg hrane procijenjene vrijednosti 3.200,50 kuna koja je uz pomoć vrijednih ruku mladih volontera pretvorena u 37 prehrambenih paketa težine 17 kg/kom i vrijednosti 86,50 kn/kom. Paketi će tijekom narednih tjedana biti podijeljeni potrebitima, korisnicima programa humanitarne pomoći GDCK Novi Marof (osobe starije dobi, obitelji s više djece, samohrani roditelji, samci). GDCK Novi Marof zahvaljuje svima koji su sudjelovali u obilježavanju Tjedna Crvenog križa i pomogli u provedbi aktivnosti.Obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i 140 godina postojanja Hrvatskog Crvenog križa

Svjetski dan Crvenog križa obilježava se svake godine 8. svibnja u znak počasti osnivaču Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Henry Dunantu, koji je rođen upravo 8. svibnja 1828. godine u Ženevi, a ujedno označava i početak Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, 8.-15. svibnja. Ove godine Hrvatski Crveni križ obilježava tri važne obljetnice:

 • 140 godina postojanja i djelovanja Crvenog križa na teritoriju Republike Hrvatske
 • 25 godina otkako je Hrvatski Crveni križ dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa
 • 65 obljetnicu dobrovoljnog davanja krvi

Kao najavu početka Tjedna Crvenog križa i proslavu 140. rođendana Hrvatski Crveni križ obilježio je Velikom smotrom u parku Zrinjevac 5. svibnja, a obilježavanje će se nastaviti raznim prigodnim događanjima u društvima Crvenog križa diljem Hrvatske. Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof obilježit će Tjedan Crvenog križa:

 • edukativnom radionicom „Upoznaj Crveni križ“ za djecu i mlade (dječji vrtići, Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof, DND Novi Marof)
 • predavanjem na temu „Pokret Crvenog križa“ za polaznike Srednje škole Novi Marof i učenike 7.-ih razreda Osnovne škole Novi Marof koje će se održati 8. svibnja u velikoj dvorani Kulturnog centra “ Ivan Rabuzin“ s početkom u 12.30 sati i postavljanjem info pulta
 • prikupljanjem hrane i higijenskih potrepština za potrebite (skladište GDCK Novi Marof)

U Tjednu Crvenog križa vrata GDCK Novi Marof otvorena su svima koji se žele informirati o Pokretu Crvenog križa i aktivnostima našeg društva, stoga GDCK poziva sve građane da im se pridruže u obilježavanju Tjedna Crvenog križa, posjete njihove prostorije na adresi Kralja Tomislava 16 u Novom Marofu ili facebook stranicu (www.facebook: Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof), upoznaju se s njihovim aktivnostima, prijave za volontiranje ili postanu član društva, doniraju prehrambene namirnice za potrebite i postanu dio najveće humanitarne organizacije na svijetu.


Svim članovima i volonterima Crvenog križa GDCK Novi Marof čestita Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.Podijeljeni uskršnji paketi humanitarne pomoći za potrebite

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof uoči Uskrsa organiziralo je podjelu paketa humanitarne pomoći za osobe u socijalnoj potrebi. Paketi su sastavljeni od osnovnih prehrambenih namirnica i paketa za osobnu higijenu, a primile su ih osobe u socijalnoj potrebi s područja gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općina Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko (obitelji s više djece, jednoroditeljske obitelji, samohrani roditelji, osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom).


Podijeljeno je ukupno 122 prehrambena paketa humanitarne pomoći (1.418,94kg) i 249 paketa za osobnu higijenu kuna u vrijednosti 11.506,05 kuna. Financijska sredstva za kupnju paketa osigurana su iz vlastitih sredstava. U podjeli paketa sudjelovali su zaposlenici i volonteri GDCK Novi Marof uz podršku zaposlenika jedinica lokalne samouprave. GDCK Novi Marof se zahvaljuje svima koji su svojim doprinosom pridonijeli realizaciji ove humanitarne aktivnosti.


Podjela uskšnjih paketa


Podjela uskšnjih paketa
Prikupljanje sredstava za ljude kojima su uništeni domovi uslijed klizišta u Hrvatskoj Kostajnici

Hrvatski Crveni križ pokrenuo je Apel „Prikupljanje sredstava za ljude kojima su uništeni domovi uslijed klizišta u Hrvatskoj Kostajnici“ kako bi se prikupila financijska sredstva za potrebe osoba koje su uslijed odrona pretrpjele značajne gubitke i čije su kuće uništene. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti:


 • Pozivom na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen, operator: Moj telekom d.o.o., Trg Krešimira Ćosića 11, Zagreb, MB 02497913, tel. 01/3659-058)
 • Uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, IBAN: HR6923400091511555516, poziv na broj 20, za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X
 • Internetskim donacijama na stranici www.hck.hr

Sve internetske uplate izvršene putem PBZ Carda, uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb i Zagrebačke banke oslobođene su bankovnih naknada.


Hrvatski Crveni križ poziva sve građane, fizičke i pravne osobe, koji mogu i žele pomoći, da se odazovu u prikupljanju sredstava. Zahvaljujemo svima koji će to učiniti.Akcija dobrovoljnog davanja krvi - 13.03.2018.

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin organizira 2. ovogodišnju akciju Dobrovoljnog davanja krvi u Novom Marofu. Akcija će se održati u utorak, 13. ožujka 2018. godine u Osnovnoj školi Novi Marof u vremenu od 08.30 do 12.30 sati.


GDCK Novi Marof poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to žele postati (18-65 godina) da se odazovu na akciju DDK (ponijeti osobnu iskaznicu i knjižicu DDK). Informacije vezano za akcije dobrovoljnog davanja krvi možete saznati u GDCK Novi Marof na adresi Kralja Tomislava 16, pozivom na broj 042 611 401 ili na Facebook stranici Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof.Plan akcija dobrovoljnog davanja krvi u 2018.

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin planira u 2018. godini provesti 9 akcija dobrovoljnog davanja krvi. Akcije će se održavati prema slijedećem rasporedu:


 • 27.02.2018. (utorak) 8.00-12.00 Novi Marof (OŠ Novi Marof)
 • 13.03.2018. (utorak) 8.00-12.00 Novi Marof (OŠ Novi Marof)
 • 20.03.2018. (utorak) 8.00-12.00 Varaždinske Toplice (Hotel Minerva)
 • 17.07.2018. (utorak) 8.00-12.00 Novi Marof (OŠ Novi Marof)
 • 24.07.2018. (utorak) 8.00-12.00 Novi Marof (OŠ Novi Marof)
 • 31.07.2018. (utorak) 8.00-12.00 Varaždinske Toplice (Hotel Minerva)
 • 06.11.2018. (utorak) 8.00-12.00 Novi Marof (OŠ Novi Marof)
 • 13.11.2018. (utorak) 8.00-12.00 Novi Marof (OŠ Novi Marof)
 • 27.11.2018. (utorak) 8.00-12.00 Varaždinske Toplice (Hotel Minerva)

Termini akcija mogu biti izmijenjeni, a o izmjeni GDCK Novi Marof će izvjestiti putem medija. GDCK Novi Marof poziva sve dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to žele postati da se odazovu na akcije dobrovoljnog davanja krvi.Paketi humanitarne pomoći za potrebite

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof povodom obilježavanja Tjedna solidarnosti (8. - 15. prosinca) već tradicionalno dijelilo je pakete humanitarne pomoći za osobe u socijalnoj potrebi.


Paketi su sastavljeni od osnovnih prehrambenih namirnica, osobne higijene i socijalne kuharice „Okusi tradicije“ nastale u sklopu FEAD projekta „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“, a primile su ih osobe u socijalnoj potrebi s područja gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općina Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko ( obitelji s više djece, jednoroditeljske obitelji, samohrani roditelji, osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom).


Financijska sredstva za kupnju paketa osigurana su iz donacija građana u jesenskoj akciji “Solidarnost na djelu 2017“. Podijeljeno je ukupno 108 paketa humanitarne pomoći (1.482,41 kg) u vrijednosti 9.610,44 kuna. U pripremi i realizaciji podjele paketa sudjelovali su zaposlenici, članovi i volonteri GDCK Novi Marof uz podršku zaposlenika jedinica lokalne samouprave i Centra za socijalnu skrb Novi Marof.

GDCK Novi Marof se zahvaljuje svima koji su svojim doprinosom pridonijeli realizaciji ove humanitarne aktivnosti.ABECEDA HUMANOSTI - provedena edukativna radionica „Humanost i humano ponašanje“

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u periodu od 13. studeni do 8. prosinca 2017. završilo je s provedbom edukativne radionice „ Humanost i humano ponašanje“ iz programa „ABECEDA HUMANOSTI“ namijenjene učenicima 6-tih razreda osnovne škole.


Cilj radionice bio je kroz interaktivnu metodu rada upoznati ciljanu skupinu mladih s pojmom humanosti, humanitarnim organizacijama, načelima humanitarnog rada kroz 7 načela pokreta Crvenog križa te osvijestiti i potaknuti ih na humanost i humano ponašanje kroz primjere volontiranja u GDCK Novi Marof.


Radionica je provedena u 10 osnovnih škola (Novi Marof, Remetinec, Podrute, Završje, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Svibovec, Breznički Hum, Bisag, Visoko), 15 razrednih odjela i obuhvatila je 226 učenika.Međunarodni dan volontera, 5. prosinca

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Na taj dan volonterske organizacije i volonteri pojedinci imaju jedinstvenu priliku svoj dobrovoljni rad promovirati i učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.


Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera (5. prosinca) Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof održalo je predavanje na temu "Volonter, budi i ti" s ciljem informiranja mladih o volonterstvu, mogućnostima volontiranja u GDCK Novi Marof te poticanja na volontiranje. Predavanje je održano u velikoj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu, a sudjelovali su učenici Srednje škole Novi Marof, njih 90 u pratnji učitelja i stručnih suradnika.


Po završetku predavanja uručene su zahvalnice HCK vrijednim volonterima za njihov doprinos i uloženi trud u rad GDCK Novi Marof. Zahvalnice je primilo 42 volontera temeljem potpisanog ugovora o volontiranju i redovitom sudjelovanju u aktivnostima. Svim volonterima GDCK Novi Marof želi sretan 5. prosinca – Međunarodni dan volontera.image

Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima, 18. listopad – radionica "Trgovanje ljudima – informiraj se!"

Europska komisija je 2007. godine proglasila Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima koji se obilježava 18. listopada. Hrvatski Crveni križ se pridružio njegovom obilježavanju, a od 2013. godine uz potporu Međunarodne federacije Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC) provodi i kampanju „Red Bell – Crveno zvono“. GDCK Novi Marof u sklopu obilježavanja Europskog dana suzbijanja trgovanja ljudima provelo je edukativnu radionicu „Trgovanje ljudima – informiraj se!“ za članove Kluba mladih GDCK Novi Marof s ciljem upoznavanja mladih s problemom trgovanja ljudima prvenstveno kako bi naučili prepoznati znakove opasnosti i pravilno reagirati, jer upravo oni po završetku školovanja i u potrazi za poslom, kroz lažne ponude mogu biti vrbovani i uvučeni u lanac trgovanja ljudima.

image